Veikkauksen Viking Lotto

Viking Lotto on Pohjoismaiden yhteinen lotto, ja sitä voi pelata Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Islannissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Viking Lotto oli Euroopan ensimmänen lottopeli, jota saattoi pelata useassa eri maassa. Viking Loton järjestäjinä toimivat osallistujamaiden kansalliset peliyhtiöt, Suomessa homman hoitaa Veikkaus.

Viking Loton arvonta suoritetaan keskiviikkoisin Norjan Hamarissa, ja arvontapäivästä johtuen peliä kutsutaankin Tanskassa nimellä Onsdags Lotto (keskiviikko-lotto). Suomessa arvonta televisioidaan keskiviikkoisin klo 20.25. Viking Lotto on erityisen suosittua Suomessa, Tanskassa ja Norjassa; näissä maissa pelataan noin 90% viikottaisista riveistä.

Viking Loton säännöt

Kartta, jossa korostettuna Viking Lottoon osallistuvat maat Viking Lotossa arvotaan kuusi numeroa ja kaksi lisänumeroa 48:sta mahdollisesta. Lisäksi pelissä arvotaan onnennumero, joka osuessaan päävoittoon oikeuttavaan riviin kasvattaa jättipottia huomattavasti. Myös Viking Lotossa päävoitto siirtyy seuraavalle arvontakierrokselle, mikäli täysosumaa ei löydy. Sama koskee Onnennumeron tuomaa jättipottia. Kuusi oikein –päävoiton lisäksi tarjolla on useita voittoluokkia, pienimmän voiton (1 €) lunastaa saamalla oikein kaksi + lisänumero. Viking Loton palautusprosentti on tavallisen loton tapaan noin 40%.


Viking Lotto ja Viking loton onnennumeroiden historia

Viking Lotto oli Euroopan ensimmäinen lotto, joka järjestettiin useassa eri maassa päävoiton ollessa kaikille yhteinen. Viking lotto aloitettiin Pohjoismaissa ja Virossa vuonna 1993. Latvia ja Liettua liittyivät puolestaan mukaan vuonna 2011.Viking Loton Onnennumerot puolestaan otettiin käyttöön vuonna 2004, Virossa tosin vasta 2010.

Viking Loton päävoitto on kaikille osallistujamaille yhteinen, mutta pienemmät voitot määritetään kansallisten peliyhtiöiden toimesta maakohtaisesti, samoin kuin pelatun rivin hinta. Toistaiseksi muhkein mahdollinen päävoitto vuodelta 2011 oli suuruudeltaan 26 miljoonaa euroa. Päävoitot ovat jakautuneet eri osallistujamaiden kesken; eniten niitä on napsittu niissä maissa, joissa Viking Lotto nauttii suurinta suosiota eli Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Tällä hetkellä Viking Lotto on Veikkauksen neljänneksi suosituin peli.


uutisia

Kroatian lottovoittaja: Todellinen selviytyjä

Frane Selakin elämä on kuin suoraan Hollywoodin elokuvista ja se ei liity mitenkään siihen, että tämä Kroatialainen 80-vuotias musiikin opettaja voitti Kroatian Lotossa jättipotin ...

Lue koko juttuMaailman arvokkain hedelmä

Suloiset avokadot olisivat tuottaneet sinulle jaetun osan 13 miljoonan loton jättipotista viime lauantaina.

Lauantaina suurin suomalainen lottovoitto, 13 miljoonaa euroa, jaettiin kahden henkilön kesken. Jos Lottosanat generaattoriin olisi syötetty sana "Avokado" ...

Lue koko juttuKäytännön vinkkejä lottovoittajille

Todennäköisyys voittaa lotossa jättipotti on melko pieni, mutta aina on olemassa mahdollisuus. Mitä pitää tehdä jos näin suuri onnenpotku osuu omalle kohdalle? Tätä on varmasti moni lottoaja miettinyt. ...

Lue koko juttu